Prosperastiftelsen etablerer seg i Tromsø, og markerte dette med et frokost seminar på The Edge. Der fikk vi en god introduksjon til Prosperastiftelsen ved Toril Thomsen og Sarah Elise Gjemdal som fortalte litt om bakgrunnen til stiftelsen og hva de holder på med.
Gudrun Gulldahl fra Sparebank 1 Nord-Norge har gått inn og bidratt til etableringen av stiftelsen i Tromsø gjennom Samfunnsløftet, da mye av de utfordringene som ligger i frivilligheten og ideelle organisasjoner kan Prosperastiftelsen bidra med å finne gode løsninger.
TUIL presenterte sine opplevelser ved å motta et prosjekt, og var udelt positiv til både prosjektdefineringen og ikke minst det lokale pro-bono teamet som har gjort en grundig jobb som har resultert i en rapport som er god både i dybde og bredde. Vi gleder oss til å jobbe videre med disse initativene og inviterer teamet når vi har implementert de første.
Espen Renø Svendsen, som var prosjektleder for teamet - presenterte sine erfaringer og opplevelser som pro-bono konsulent. Vi mener at den opplevelsen var veldig bra av flere grunner: a) du møter nye mennesker og lærer mye av de med ulike bakgrunner, b) prosjektet i seg selv var spennende og allsidig og har stor samfunnsnytte samt c) effekten av at flere flinke folk jobber sammen.
Marius Tzatchev fra Adecco fortalte forsamlingen hva frivillighet kan gjøre med CV-en din.
Etter frokostmøtet gikk vi inn i overleveringsmøtet hvor også Hanne Therese Ridderseth fra Gjensidigestiftelsen var med. Gjensidigestiftelsen har bidratt til etablering av Prosperakontor i Tromsø, og er sentral også for ideelle organisasjoner som ønsker å bidra til sine lokalsamfunn.
Pro-bono teamet gikk igjennom rapporten, som med 4 hovedfunn fra tilværelsen gjennom 3 måneder på TUIL Arena ga 8 ulike tiltak som kan bidra til at TUIL kan utvikle TUIL Arena til noe mer enn bare et idrettsbygg, men begynne jobben med å også nærme seg en rolle med et innhold som kan på enkel måte betegnes som et "samfunnshus".
TUIL er svært fornøyde med resultatet og vil bruke sommeren på å lese den nøye, planlegge implementering og i hvilke format. Alle tiltakene vil være med på å bidra til et anlegg som gir flere gode grunner for å bruke TUIL Arena, og målsetningen om å skape en plass i bydelen som favner enda flere enn de 6-7.000 ukentlige besøkende vi har i dag.
Vi går i gang, og vil invitere pro-bono teamet til en kveldsøkt på høsten for å informere de om prosessen videre - det har de fortjent.
Takk for nå og god sommer.